Zaustavite neprijatan zadah u 10 koraka!

Kako proveravate svoj dah? Dunete u šaku i sačekate da vidite kako to miriše? Zvuči jednostavno a praktično, ali ne radi. Evo kako stvrano možete ovo proveriti: liznite čistu nadlanicu svoje ruke. Sačekajte par sekundi da se prosuši i pomirišite je. Miriše lepo? Svaka čast! Ili niste zadovoljni? Nastavite da čitate i saznaćete šta je to što možete uraditi kako biste popravili svoj dah!

1. Četkajte zube i jezik bar dva puta dnevno
Kada perete zube obavezno očistite i jezik- naročito njegov zadnji deo, jer se tamo najviše zadržavaju bakterije koje izazivaju neprijatan zadah. Takođe je korisno kupiti posebne češljiće za jezik. Oni nisu previše skupi a možete ih nabaviti u svakoj apoteci.

2. Koristite konac za zube makar jednom dnevno
Konac za zube je jedini koji može da ukloni ostatke hrane skrivene između zuba. Uloliko bismo te ostatke ostavili u ustima oni bi polako truleli, ispuštajući veoma neprijatne mirise.

3. Isperite usta hidrogenom
Neke vodice za ispiranje usta su vrlo efikasne u borbi protiv neprijatnog zadaha. Ali i običan hidrogen (koncentracije 3%, koji možete kupiti u apoteci) takođe vam može puno pomoći, jer ubija upravo one bakterije koje su odgovorne za neprijatan zadah.

4. Proverite jesu li vam svi zubi zdravi
Karijes ne samo da boli, već i jako neprijatno miriše. Proverite da li je baš to uzrok vašeg neprijatnog zadaha.

5. Pijte puno vode
Manjak tečnosti u organizmu može izazvati sušenje usta i neprijatan zadah. Čak i ukoliko nemate ovu vrstu problema, redovno spiranje usta makar malim količinama vode značajno će poboljšati vaš dah i usporiti pojavu karijesa!

Dalje

Strana: 1 2


Povezane teme
Pobedite neprijatan zadah! Koje dijete izazivaju neprijatan zadah?
Da li je žvaka korisna ili štetna? Suva usta: kako se boriti protiv toga?
Koliko vlakana ima jedna četkica za zube?

Najzanimljivije i najtačnije odgovore možete pronaći na našoj fejsbuk strani!